Web-kehityksen Perusteet

11 h 30 min

Tämä kurssi on johdatus web-kehitykseen ja se keskittyy verkkosivustojen peruspalikoiden, eli HTML:n, CSS:n ja JavaScriptin sekä taustajärjestelmien perusteisiin. Kurssin tavoitteena on antaa sinulle tarvittavat taidot ja tietämys, jotta voit suunnitella ja kehittää yksinkertaisia full-stack web-sovelluksia, sekä ymmärtää muiden tekemiä web-sovelluksia.

HTML

Ensimmäisessä osassa opiskellaa HTML:ää joka on verkkosivustojen rakentamisessa käytetty merkintäkieli.

CSS

Toisessa osassa opiskellaan CSS:n perusteita, kuten tyylitiedoston käyttöä, sääntöjä, selektoreita ja muotoilua. Käsitellään myös CSS:n edistyneitä ominaisuuksia, kuten animaatioita ja responsiivista suunnittelua.

JavaScript

Kolmannessa osassa opiskellaan JavaScriptia joka on nykyisin valtavan tärkeä työkalu sekä frontend että backend -kehityksessä ja sitä kautta myös tietoturvassa ja eettisessä hakkeroinnissa.

Python/Flask

Viimeisessä osassa opiskellaan rakentamaan taustajärjestelmiä Python Flask sovelluskehyksellä. Opit taustajärjestelmien perusteet, kuten tietokantojen käytön, autentikoinnin, istunnonhallinnan sekä pääsynhallinnan.

Harjoitustehtävät

Voit tehdä kurssin tehtäviä omalla koneellasi jos haluat, mutta jokaisessa koodiesimerkissä on nappi jolla voit suoraan selaimessa ajaa kyseisen koodin ja nähdä miltä sivu näyttää, tai mitä skripti tulostaa. Sinun ei siis tarvitse asentaa mitään, mutta voit jos haluat.

On suositeltavaa mutta vapaaehtoista tehdä tili replit.com palvelussa, tällöin voit vain klikata "Fork" koodiesimerkeissä niin saat niistä kopion itsellesi jolla voit leikkiä

0 %
hakatemia pro

Valmis ryhtymään eettiseksi hakkeriksi?
Aloita jo tänään.

Hakatemian jäsenenä saat rajoittamattoman pääsyn Hakatemian moduuleihin, harjoituksiin ja työkaluihin, sekä pääset discord-kanavalle jossa voit pyytää apua sekä ohjaajilta että muilta Hakatemian jäseniltä.