Web-kehityksen Perusteet

JavaScript Muuttujat ja Arvot

Helppo
20 min

JavaScriptissä muuttujat ovat nimettyjä varastoja, joissa voit tallentaa erilaisia arvoja, kuten numeroita, merkkijonoja ja totuusarvoja. Muuttujien avulla voit muuttaa arvoja, joita ohjelma käyttää, ja tehdä ohjelmasta joustavamman.

Muuttujat voivat olla erilaisia tietotyyppejä, mukaan lukien:

  • numerot (kokonaisluvut tai desimaaliluvut)
  • merkkijonot (tekstimuodossa olevat arvot)
  • totuusarvot (true tai false)
  • listat (monen arvon säilyttäminen yhdessä muuttujassa)
  • objektit (tietojen ryhmittely yhdeksi kokonaisuudeksi)

Muuttujien luominen tapahtuu yleensä käyttämällä var-avainsanaa, joka ilmoittaa JavaScriptille, että olet luomassa uutta muuttujaa. Esimerkiksi, jos haluat luoda muuttujan nimeltä "luku" ja asettaa sen arvoksi 10, voit kirjoittaa seuraavan koodin:

var luku = 10;

Tämä luo uuden muuttujan nimeltä "luku" ja antaa sille arvoksi 10. Voit myös päivittää muuttujan arvoa myöhemmin ohjelman suorituksen aikana käyttämällä yksinkertaisesti samaa nimeä ja asettamalla uuden arvon.

Muuttujien nimet voivat sisältää kirjaimia, numeroita ja alaviivoja, mutta ne eivät voi alkaa numerolla. Esimerkiksi muuttujan nimi "luku1" on sallittu, mutta "1luku" ei ole sallittu.

On tärkeää muistaa, että muuttujien arvot voivat vaihdella ja että muuttujien nimet ovat herkkiä kirjaimille. Esimerkiksi muuttujat "luku" ja "Luku" ovat kaksi eri muuttujaa, ja niiden arvot voivat vaihdella itsenäisesti toisistaan.

Kun käytät muuttujia ohjelmassa, voit käyttää erilaisia operaattoreita ja funktioita muuttujien arvojen manipuloimiseksi. Tämä tekee muuttujien käytöstä erittäin hyödyllisen työkalun monimutkaisten ohjelmien luomiseen.

Harjoittele

Kokeile itse!
hakatemia pro

Valmis ryhtymään eettiseksi hakkeriksi?
Aloita jo tänään.

Hakatemian jäsenenä saat rajoittamattoman pääsyn Hakatemian moduuleihin, harjoituksiin ja työkaluihin, sekä pääset discord-kanavalle jossa voit pyytää apua sekä ohjaajilta että muilta Hakatemian jäseniltä.