Web-kehityksen Perusteet

CSS Sisennykset (padding)

Helppo
15 min

CSS-sisennykset (padding) tarkoittaa sisätilan lisäämistä HTML-elementin ympärille. Paddingia käytetään yleensä antamaan tilaa elementin sisältämälle sisällölle. CSS-paddingia voidaan käyttää esimerkiksi painikkeiden, kuvien ja tekstilaatikoiden suunnittelussa.

Sisennys voidaan määrittää käyttämällä padding -ominaisuutta. Voit määrittää sisätilan ylä-, ala-, oikealle ja vasemmalle puolelle erikseen, tai voit määrittää sisätilan kaikille puolille kerralla. Esimerkiksi, jos haluat lisätä 10 pikselin paddingin vasemmalle puolelle, voit kirjoittaa seuraavan säännön:

padding-left: 10px;

Voit myös määrittää sisätilan kaikille puolille kerralla käyttämällä seuraavaa sääntöä:

padding: 10px;

CSS-paddingin käyttöä on tärkeä harkita suunnitellessasi sivustoa, sillä liiallinen padding voi tehdä sivusta epäselvän ja hankalasti luettavan. Toisaalta, liian vähäinen padding voi tehdä sivusta ahtaan ja epämiellyttävän katsella.

CSS-paddingin lisäksi voit käyttää myös margin-ominaisuutta, joka määrittää elementin ulkopuolisen tilan. Marginia käytetään yleensä antamaan tilaa elementin ympärille, kun taas paddingia käytetään antamaan tilaa elementin sisälle.

Harjoittele

Kokeile itse!
hakatemia pro

Valmis ryhtymään eettiseksi hakkeriksi?
Aloita jo tänään.

Hakatemian jäsenenä saat rajoittamattoman pääsyn Hakatemian moduuleihin, harjoituksiin ja työkaluihin, sekä pääset discord-kanavalle jossa voit pyytää apua sekä ohjaajilta että muilta Hakatemian jäseniltä.