Tietosuojaseloste

Päivitetty: 27.12.2023

Rekisterinpitäjä

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Rekisterinpitäjä Hakatemia Oy (Y-Tunnus 3334684-1)
Tietosuojasta vastaava henkilö Teo Selenius
Sähköposti teo.selenius@hakatemia.fi

Käsittelyperusteet

Sopimuksen täytäntöönpano

Sopimuksen täytäntöönpano

Silloin kun henkilötietojesi käsittely on välttämätöntä palvelun tai jonkun sen toiminnon toimittamiseksi, käsittelyperusteena on sopimuksen (palveluehdot) täytäntöönpano. Esimerkiksi sähköpostiosoitteesi käsittely on välttämätöntä jotta voit kirjautua palveluun sähköpostilinkillä.Lue lisää tietosuoja.fi -sivulta
Rekisteröidyn suostumus

Rekisteröidyn suostumus

Silloin kun henkilötietojasi käsitellään omalla, tietoisesti annetulla, selkeästi yksilöidyllä, ja aidosti vapaaehtoisella suostumuksellasi, käsittelyperuste on suostumus. Tällöin rekisteröidyllä on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumus, jolloin rekisterinpitäjän on lopetettava kyseisten henkilötietojen käsittely. Esimerkiksi Hakatemian sähköpostilistalle liittyessäsi annat suostumuksen lähettää sinulle sähköpostia liittymislomakkeen kuvaamalla tavalla, ja salliessasi evästeet annat suostumuksen asettaa selaimeesi evästeen tietyyn tarkoitukseen tai tarkoituksiin.Lue lisää tietosuoja.fi -sivulta
Rekisterinpitäjän oikeutettu etu

Rekisterinpitäjän oikeutettu etu

Silloin kun muut oikeisperusteet eivät ole sopivia, rekisterinpitäjälle on käsittelystä selkeä etu, henkilötietojen käsittely on välttämätöntä edun saavuttamiseksi, ja käsittelystä ei aiheudu rekisteröidylle merkittävää haittaa suhteessa rekisterinpitäjän saamaan hyötyyn, käsittelyperusteena on rekisterinpitäjän oikeutettu etu. Esimerkiksi Hakatemian tietoturvavalvonta, virheiden raportonti ja web-sivuston analytiikka käsittelevät IP-osoitettasi, jotta voimme huolehtia palvelun tietoturvallisuudesta, sekä tarjota sinulle toimivan ja hyödyllisen palvelun.Lue lisää tietosuoja.fi -sivulta

Käsiteltävät henkilötiedot, käsittelyperusteet ja säilytysajat

Hakatemian perustiedot

Hakatemian perustiedot

Palvelun käyttöön liittyvät perustiedot kuten sähköpostiosoite kirjautumista varten, käyttäjätunnus, avatar-kuva, aktiiviset jäsenyydet ja suoritetut moduulit.
Käsittelyperuste Sopimuksen täytäntöönpano
Säilytysaika Perustietoja säilytetään niin kauan kun palvelu on aktiivinen ja rekisteröity ei ole poistanut tiliään.
Tietoturvavalvonta

Tietoturvavalvonta

Tietoturvavalvontaan liittyvät tiedot kuten IP-osoite, selaimen tyyppi ja versio, sähköpostiosoite, käyttäjätunnus, lokitettu toiminto ja parametrit.
Käsittelyperuste Rekisterinpitäjän oikeutettu etu
Säilytysaika Tietoturvalokeja säilytetään kuukauden ajan.
Virheraportointi

Virheraportointi

Virheraportointiin liittyvät tiedot kuten IP-osoite, selaimen tyyppi ja versio, sähköpostiosoite, käyttäjätunnus, lokitettu toiminto ja parametrit.
Käsittelyperuste Rekisterinpitäjän oikeutettu etu
Säilytysaika Henkilötietoja ei säilytetä lainkaan.
Sovelluslokit

Sovelluslokit

Sovelluslokeihin liittyvät tiedot kuten IP-osoite, selaimen tyyppi ja versio, sähköpostiosoite, käyttäjätunnus, lokitettu toiminto ja parametrit.
Käsittelyperuste Rekisterinpitäjän oikeutettu etu
Säilytysaika Sovelluslokeja säilytetään kuukauden ajan.
Analytiikka

Analytiikka

Analytiikkaan liittyvät tiedot kuten sivun URL-osoite, HTTP-referrer/UTM-tieto (tieto miltä sivulta siirryit Hakatemiaan), selaimen ja käyttöjärjestelmän tyyppi ja versio, laitteen tyyppi, maa ja tapahtuma mitä teit Hakatemian sivulla.
Käsittelyperuste Rekisterinpitäjän oikeutettu etu
Säilytysaika Analytiikkatiedot poistetaan kun ne eivät ole enää tarpeellisia palvelun laadun parantamiseksi.
Uutiskirje

Uutiskirje

Hakatemian sähköpostilistaan liittyvät tiedot, eli sähköpostiosoite, tieto viestin avaamisesta, tieto tilauksen tilasta (aktiivinen vai peruttu), ja lomake jonka kautta listalle on liitytty.
Käsittelyperuste Rekisteröidyn suostumus
Säilytysaika Uutiskirjeen tilauksen voi perua milloin tahansa, jolloin henkilötiedot poistetaan.
CRM-tietokanta

CRM-tietokanta

CRM-tietokantaan liittyvät tiedot kuten Hakatemian yritysasiakkaiden ja/tai mahdollisten yritysasiakkaiden sähköpostiosoite, nimi, puhelinnumero, osoite, yritys, työpaikka tai työtehtävä.
Käsittelyperuste Rekisterinpitäjän oikeutettu etu
Säilytysaika CRM-tietokannan tietoja säilytetään niin kauan kun yritys on Hakatemian asiakas tai mahdollinen asiakas.

Tietoturva

Koulutettu henkilökunta

Koulutettu henkilökunta

Hakatemia on kokeneiden ja sertifioitujen tietoturva-ammattilaisten rakentama, ylläpitämä ja valvoma. Henkilötietosi ovat hyvissä käsissä.
Salaus

Salaus

Henkilötietosi salataan sekä verkon yli liikkuessa että levossa.
Valvonta

Valvonta

Hakatemian lokeja valvotaan uhkien havaitsemiseksi.

Henkilötietojen vastaanottajat

Henkilötietojen käsittelijät

Henkilötietojen käsittelijät

Rekisterinpitäjä voi ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain toiselle palveluntarjoajalle. Tällaisia palveluntarjoajia kutsutaan henkilötietojen käsittelijäksi. Käsittelijä käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjän (Hakatemia) lukuun, ja toimii rekisterinpitäjän ohjeiden mukaisesti ja sen alaisuudessa. Rekisterinpitäjä huolehtii että käsittelijät sitoutuvat sopimusteitse takaamaan riittävän tietosuojan tason. Hakatemia käyttää seuraavia palveluntarjoajia:
Vercel Inc (340 S Lemon Ave 4133, Walnut, California, 91789, Yhdysvallat)
Hakatemian sivu on hostattuna EU-alueilla Vercelin palvelussa.Lue lisää
Hetzner Online GmbH (Industriestr. 25 91710 Gunzenhausen Saksa)
Hakatemian labrainfrastruktuuri ja osa palvelininfrastruktuurista on hostattuna Hetznerin palvelinsalissa Helsingissä.Lue lisää
Supabase (970 Toa Payoh North #07-04, Singapore 318992)
Hakatemian tietovarainnot ja pilvitallennustila sijaitsevat EU-alueella Supabasen palvelussa. Lisäksi Hakatemia käyttää Supabasen omistamaa Logflare-palvelua lokien käsittelyyn.Lue lisää
Redis EMEA Ltd. (Bridge House, 4 Borough High Street, London, SE1 9QQ, United Kingdom)
Hakatemian Redis-välimuisti sijaitsee Redisin pilvipalvelussa.Lue lisää
Slack (500 Howard St, San Francisco, CA 94105, USA)
Hakatemia käyttää Slack-palvelua sisäiseen viestintään sekä ilmoituksiin ja hälytyksiin eri Hakatemian palveluista. Ilmoitukset ja hälytykset saattavat sisältää henkilötietoja, esimerkiksi tietoturvahälytykset sisältävät IP-osoitteesi.Lue lisää
Brevo (7 Rue de Madrid, 75008 Pariisi, Ranska)
Hakatemian sähköpostilista (esim. sähköpostiviestintä Uutiskirjeen tilaajille ja Hakatemia PRO -jäsenille) sekä CRM-järjestelmä on toteutettu Brevon palvelulla.Lue lisää
Vercom S.A. (Roosevelta 22, 60-829 Poznań, Puola)
Hakatemian SMTP (sähköpostin lähetys) on toteutettu Puolalaisella EmailLabs palvelulla.Lue lisää
Functional Software, Inc (45 Fremont Street, 8th Floor, San Francisco, CA 94105)
Käytämme Sentry.io -palvelua virheraportointiin.Lue lisää
Raintank, Inc dba Grafana Labs ( 3411 Silverside Road, Tatnall Building #104, Wilmington, DE 19810 United States of America)
Hakatemian labra-infran lokitus on osittain toteutettu Grafana Cloud -palvelulla.Lue lisää
Plausible Insights OÜ (Västriku tn 2, 50403, Tartu, Estonia)
Käytämme tietosuojaystävällistä Plausible.io -palvelua web-sivuston analytiikkaan.Lue lisää
Google Cloud EMEA Limited ( 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2, Ireland)
Käytämme Google Cloud -alustaa lokien käsittelyyn ja osittain palvelininfrastruktuuriin. Käytämme joskus myös Google Formsia palautteen keräämiseen. Tällöin vastaukset tallentuvat Hakatemian Google Workspaces -tallennustilaan.Lue lisää
Zapier, Inc (548 Market St. #62411. San Francisco, CA 94104-5401)
Hakatemia käyttää Zapier integraatiopalveluita esimerkiksi viemään Hakatemia PRO -jäsenten sähköpostiosoitteet automaattisesti Brevo -sähköpostipalveluun.Lue lisää
Stripe, Inc (Grand Canal Street Lower, Grand Canal Dock, Dublin, D02 H210, Ireland)
Hakatemia käyttää Stripe -palvelua maksukanavana. Hakatemia lähettää Stripelle sähköpostiosoitteesi, muut tiedot annat itse Stripelle, mutta Hakatemia saa tietosi näkyviin niiltä osin kun olet Hakatemian asiakkaana.Lue lisää
Alikäsittelijät

Alikäsittelijät

Tässä osiossa listataan Hakatemian käyttämät alikäsittelijät. Osio koskee Hakatemian yritysasiakkaita. Alikäsittelijä tarkoittaa Hakatemian käyttämää palveluntarjoajaa, joka käsittelee henkilötietoja Hakatemian yritysasiakkaan (rekisterinpitäjän) lukuun.
Vercel Inc (340 S Lemon Ave 4133, Walnut, California, 91789, Yhdysvallat)
Hakatemian sivu on hostattuna EU-alueilla Vercelin palvelussa.Lue lisää
Supabase (970 Toa Payoh North #07-04, Singapore 318992)
Hakatemian tietovarainnot ja pilvitallennustila sijaitsevat EU-alueella Supabasen palvelussa. Lisäksi Hakatemia käyttää Supabasen omistamaa Logflare-palvelua lokien käsittelyyn.Lue lisää
Redis EMEA Ltd. (Bridge House, 4 Borough High Street, London, SE1 9QQ, United Kingdom)
Hakatemian Redis-välimuisti sijaitsee Redisin pilvipalvelussa.Lue lisää
Kansainväliset siirrot

Kansainväliset siirrot

Hakatemian tietovarainnot sijaitsevat ensisijaisesti EU/ETA alueella. Jos palveluntarjoaja siirtää henkilötietoja EU/ETA ulkopuolelle sellaiseen maahan, josta ei ole voimassa olevaa Euroopan komission tekemää päätöstä tietosuojan riittävästä tasosta, huolehdimme henkilötietojesi turvallisesta ja lainmukaisesta siirtämisestä sopimalla palveluntarjoajan kanssa Euroopan komission hyväksymien vakiosopimuslausekkeiden käytöstä.
Julkiset tiedot

Julkiset tiedot

Jos asetat profiilisi julkiseksi tilisi asetuksista, profiili ja sen sisältö näkyy kenelle tahansa joka vierailee profiilisivullasi, ja nimimerkkisi sekä pisteesi voivat näkyä leaderboardilla.
Luovutukset tiimin rekisterinpitäjälle

Luovutukset tiimin rekisterinpitäjälle

Jos liityt Hakatemia-tiimiin, seuraavat henkilötietosi luovutetaan kyseisen tiimin rekisterinpitäjälle: Sähköpostiosoite, edistyminen Hakatemiassa. Tiimin jäsenet saattavat tiimin asetuksista riippuen nähdä sähköpostiosoitteesi, profiilisi, sekä mitä tehtäviä olet Hakatemiassa suorittanut.

Evästeet

Evästeet ja vastaavat menetelmät ovat pieniä tekstitiedostoja, joita sivusto tallentaa tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. Hakatemia käyttää evästeitä seuraavanlaisesti

Istuntoevästeet

Istuntoevästeet

Evästeet kuten sb-access-token ja sb-refresh-token ovat Hakatemian istuntoevästeitä. Niiden avulla pysyt palvelussa kirjautuneena kun olet kerran antanut kirjautumiskoodisi.
Maksuevästeet

Maksuevästeet

Evästeet kuten __stripe_mid ja __stripe_sid ovat Stripe-maksukanavan käyttöön liittyviä evästeitä joilla estetään väärinkäyttöä.

Oikeutesi

Oikeus saada tutustua tietoihin

Oikeus saada tutustua tietoihin

Sinulla on oikeus saada Hakatemialta vahvistus siitä, käsitteleekö Hakatemia sinua koskevia henkilötietoja, sekä jäljennös sinua koskevista henkilötiedoista.Lue lisää tietosuoja.fi -sivulta
Oikeus tietojen oikaisemiseen

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus vaatia, että Hakatemia oikeisee sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot, tai täydentää puutteelliset henkilötiedot.Lue lisää tietosuoja.fi -sivulta
Oikeus tietojen poistamiseen

Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus vaatia Hakatemiaa poistamaan sinua koskevat henkilötiedot.Lue lisää tietosuoja.fi -sivulta
Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada Hakatemialle toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, sekä halutessasi siirtää henkilötiedot toiselle rekisterinpitäjälle Hakatemian estämättä.Lue lisää tietosuoja.fi -sivulta
Oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä

Oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä

Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus vaatia Hakatemiaa rajoittamaan sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä niin, että niitä saa säilyttämisen lisäksi käsitellä vain tietyin reunaehdoin.Lue lisää tietosuoja.fi -sivulta
Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, eli pyytää että niitä ei käsiteltäisi ollenkaan. Hakatemiassa oikeus soveltuu esimerkiksi virheraportoinnin ja analytiikan yhteydessä tapahtuvaan henkilötietojen käsittelyyn, jossa käsittelyperusteena on rekisterinpitäjän oikeutettu etu.Lue lisää tietosuoja.fi -sivulta
Oikeus olla joutumatta automaattisen päätöksenteon kohteeksi

Oikeus olla joutumatta automaattisen päätöksenteon kohteeksi

Sinulla on oikeus olla joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu pelkästään automaattiseen käsittelyyn, kuten profilointiin, ja jolla on sinua koskevia oikeusvaikutuksia tai joka vaikuttaa sinuun vastaavalla tavalla merkittävästi. Hakatemiassa ei tehdä tällaista päätöksentekoa.Lue lisää tietosuoja.fi -sivulta
Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Jos katsot että oikeuksiasi on loukattu, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojan valvontaviranomaiselle, joka on Suomessa tietosuojavaltuutettu.Lue lisää tietosuoja.fi -sivulta
Näin käytät oikeuksiasi

Näin käytät oikeuksiasi

Uutiskirjeen tilauksen voit perua klikkaamalla linkkiä minkä tahansa sähköpostin alalaidassa. Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä analytiikka- ja virheraportointitarkoituksiin alla olevalla napilla tai tilisi asetuksissa. Voit myös lähettää sähköpostin osoitteeseen teo.selenius@hakatemia.fi.