Linux hallinta- ja koventaminen

Center for Internet Security (CIS)

Helppo
25 min

Mikä on CIS (Center for Internet Security)?

CIS (Center for Internet Security) on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka tarjoaa turvallisuusohjeita ja standardeja tietoturvaparannusten toteuttamiseksi organisaatioissa. CIS Benchmarkit ovat joukko turvallisuussuosituksia, jotka on kehitetty auttamaan organisaatioita parantamaan tietoturvaa ja vähentämään riskiä erilaisissa tietoturvauhkissa. Nämä suositukset ovat saatavilla useille käyttöjärjestelmille, mukaan lukien Linux, sekä muille teknologioille.

CIS ja Linux

CIS Linux Benchmark tarjoaa organisaatioille konkreettisia ja käytännönläheisiä suosituksia, joita voidaan soveltaa Linux-ympäristöihin. Näitä suosituksia voidaan käyttää vähentämään tietoturvauhkia ja parantamaan Linux-järjestelmien suojausta. Benchmark sisältää muun muassa seuraavat keskeiset näkökohdat:

Käyttäjähallinta: Ohjeet käyttäjien oikeuksien hallintaan, vahvojen salasanojen vaatimiseen ja käyttäjätilien lukitsemiseen.

Verkkoasetukset: Suositukset palomuurin konfigurointiin, palveluiden rajoittamiseen ja turvallisten verkkoprotokollien käyttöön.

Järjestelmäasetukset: Ohjeet tietoturvapäivitysten asentamiseen, lokitietojen tarkkailuun ja järjestelmän konfiguraation koventamiseen.

Tiedosto- ja hakemisto-oikeudet: Suositukset tiedostojen ja hakemistojen oikeuksien määrittelyyn ja tarkasteluun.

Lokitietojen seuranta: Ohjeet lokitietojen keräämiseen ja analysointiin, jotta havaitaan mahdolliset tietoturvapoikkeamat.

Näitä suosituksia seuraamalla organisaatiot voivat parantaa Linux-järjestelmiensä tietoturvaa ja vastata tehokkaammin nykyajan tietoturvauhkiin. Suositukset antavat käytännön ohjeita ja keinoja vähentää haavoittuvuuksia sekä parantaa tietoturvakäytäntöjä kokonaisuutena.

Lisää CIS benchmarkeista löydät täältä: https://www.cisecurity.org/cis-benchmarks

hakatemia pro

Valmis ryhtymään eettiseksi hakkeriksi?
Aloita jo tänään.

Hakatemian jäsenenä saat rajoittamattoman pääsyn Hakatemian moduuleihin, harjoituksiin ja työkaluihin, sekä pääset discord-kanavalle jossa voit pyytää apua sekä ohjaajilta että muilta Hakatemian jäseniltä.