Nmap haltuun nyt Hakatemiassa!

Mikä nmap?

Nmap on tehokas ja monipuolinen verkkotyökalu, joka on suunniteltu kyberturvallisuusammattilaisten käyttöön. Se tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden skannata ja tarkastella verkkoon liittyviä kohteita, kuten tietokoneita, palvelimia ja verkkolaitteita. Nmap pystyy havaitsemaan avoimet portit, tunnistamaan käytössä olevat palvelut, keräämään tietoja verkosta ja auttamaan haavoittuvuuksien tunnistamisessa.

Verkkoskannauksen sveitsiläinen linkkuveitsi

Nmapilla on laaja valikoima toimintoja ja vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat tarkat ja kattavat skannaukset. Työkalun avulla voidaan suorittaa erilaisia skannausmenetelmiä, kuten TCP-, UDP- ja ICMP-skannauksia, joiden avulla voidaan tunnistaa erilaisia verkkoprotokollia ja palveluja.

Hakkerien suosima

Kyberturvallisuusammattilaiset käyttävät Nmapia usein haavoittuvuuksien tunnistamiseen ja verkon turvallisuuden arviointiin. Skannauksen tulokset auttavat havaitsemaan mahdollisia turvallisuusriskejä, kuten avoimia portteja tai huonosti suojattuja palveluja, jotka voisivat toimia hyökkääjille pääsyluukkuna verkkoon.

Ei pelkästään hakkereille

Nmapin avulla voidaan myös suorittaa tehokkaita verkkojen kartoituksia ja inventointeja, mikä auttaa ymmärtämään verkon topologiaa, tunnistamaan aktiiviset laitteet ja keräämään tietoa järjestelmien konfiguraatiosta.

Ota nmap haltuun!

Hakatemian uudella Nmap-kurssilla pääset tutustumaan työkaluun, eri skannaustekniikoihin ja harjoittelemaan tuttuun tapaan labroissa oppimaasi.

Tästä kurssille!

hakatemia pro

Valmis ryhtymään eettiseksi hakkeriksi?
Aloita jo tänään.

Hakatemian jäsenenä saat rajoittamattoman pääsyn Hakatemian moduuleihin, harjoituksiin ja työkaluihin, sekä pääset discord-kanavalle jossa voit pyytää apua sekä ohjaajilta että muilta Hakatemian jäseniltä.