Metasploit, tuo pentestaajan sveitsiläinen linkkuveitsi

Tervetuloa Metasploitin ihmeelliseen maailmaan!

Metasploit on hyökkäyskehys. Kehys on käännös englannin kielen sanasta "framework", sille ei ole oikein fiksumpaa vastinetta Suomen kielessä.

Mikä ihmeen kehys?

Kehys tässä yhteydessä tarkoittaa koodipohjaa. Tarkkaan ottaen se tarkoittaa läjää uudelleenkäytettävää Ruby-koodia jonka avulla on näppärä tehdä lisää Ruby-koodia joka tekee kyberjuttuja. Erityisesti kehys on suunniteltu murtotestausta (penetration testing) varten.

Ei tarvitse osata Rubya!

Sinun ei tarvitse osata koodata Rubya käyttääksesi Metasploittia. Tutustumme kurssilla myös tällaiseen kustomointiin ja omien moduulien rakentamiseen, mutta Metasploitissa on jo valmiina tuhansia tällaisia moduuleja joilla pääset hyvin alkuun. Sitä paitsi, Metasploit tukee nykyään myös Python-laajennuksia.

Askel kerrallaan

Kurssilla etenet vaihe vaiheelta ja harjoittelet erilaisia tekniikoita käyttäen Metasploittia itse Hakatemian labraympäristössä. Sen jälkeen siirryt harjoituksiin joihin et enää saa apua, sinulla on tiedossa vain kohteen IP-osoite, käytössäsi Nmap ja Metasploit, sekä tavoite murtautua palvelimelle soveltaen kurssilla oppimiasi taitoja.

Hyppää mukaan!

Metasploitin opiskelu on paitsi hyödyllistä, myös super hauskaa. Ei kun kurssille! Metasploit-kurssi

hakatemia pro

Valmis ryhtymään eettiseksi hakkeriksi?
Aloita jo tänään.

Hakatemian jäsenenä saat rajoittamattoman pääsyn Hakatemian moduuleihin, harjoituksiin ja työkaluihin, sekä pääset discord-kanavalle jossa voit pyytää apua sekä ohjaajilta että muilta Hakatemian jäseniltä.