Opi hakkeroimaan Hakatemiassa, aloita vaikka heti!

Jos haluat oppia hakkerointia ja ehkäpä tehdä sitä jopa työksesi, Hakatemia on tehty juuri sinua varten.

Hakatemiassa opit eettistä hakkerointia ammattilaisilta ja pääset harjoittelemaan oikeita hyökkäyksiä turvallisesti harjoitusympäristössä.

Oppilailta ei edellytetä aiempaa osaamista kyberturvallisuudesta.

App screenshot

Aloita Ilmainen 7 Päivän Kokeilu

Tervetuloa Hakatemiaan. Meidän tehtävämme on tarjota sinulle parhaat työkalut, taidot ja tiedot turvallisemman digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi. Aloitetaan matkasi kohti kyberturvallisuuden asiantuntijuutta tänään ilmaisella 7 päivän kokeilujaksolla.

Vuosijäsenyys

- 21 %

Veloitetaan vuosittain.

15/kuukausi

 • Aloita Ilmainen 7 Päivän Kokeilu
 • Kaikki kurssit ja labratehtävät
 • Harjoitusympäristöt ja haasteet
 • Työkalut
 • Discord kanava

Kuukausijäsenyys

Veloitetaan kuukausittain.

19/kuukausi

 • Aloita Ilmainen 7 Päivän Kokeilu
 • Kaikki kurssit ja labratehtävät
 • Harjoitusympäristöt ja haasteet
 • Työkalut
 • Discord kanava

Yritys, oppilaitos tai tiimi?

Tutustu Hakatemiaan yrityksille.

 • Täysi jäsenyys kaikille tiimin jäsenille
 • Tiimille oma leaderboard
 • Hallitse käyttäjiä ja ryhmiä
 • Anna ryhmille tehtäviä, seuraa toteutumista

Hakkereita tarvitaan

Sinustako hakkeri?

Hienoa! Eettisiä hakkereita tarvitaan aina. Hakatemiassa opit ensin välttämättömät perusasiat, esimerkiksi Linuxista, tietoverkoista, ohjelmoinnista ja web-sovellusten toiminnasta. Sitten pääsetkin jo harjoittelemaan erilaisten hyökkäysten tekemistä oikeita harjoituskohteita vastaan.

Sopii vasta-alkajille
Ei haittaa vaikka sinulla ei olisi aiempaa IT- tai kybertaustaa.
Pelillistetty oppimisympäristö
Saat onnistuneesti suoritetuista hyökkäyksistä kokemuspisteitä eri taitoihin. Tämä tekee oppimisesta entistä hauskempaa ja mahdollistaa kavereiden kanssa kilpailun. Voit myös linkittää Hakatemia-profiilisi CV:hen.
Oikeita harjoituskohteita
Hakatemian labraympäristöstä löytyy lukuisia haavoittuvia kohteita, jotka on pystytetty vain sinua varten, odottamaan, että murtaudut niihin.
Botteja
Hakatemian labroissa pääset harjoittelemaan myös selainpuolen hyökkäyksiä oikeaa Google Chrome -selainta käyttäviä botteja vastaan.
Haasteita
Hakatemiasta löydät myös haasteita, joita voit ratkoa testataksesi taitojasi.
Product screenshot

Level up!

Pelillistetty oppimisympäristö

Hakatemia on pelillistetty oppimisympäristö, jossa saat kokemuspisteitä, tasoja ja badgeja onnistuneesti suoritetuista tehtävistä. Leaderboardilla voit kilpailla toisten oppilaiden kanssa.

Suorita tehtäviä noustaksesi tasoja

Suorittamalla tehtäviä saat kokemuspisteitä ja tasoja.

Opi uusia taitoja

Hakatemiassa on eri tyyppisiä harjoituksia joista saa kokemuspisteitä harjoitukseen liittyviin taitoihin.

Kilpaile leaderboardilla

Kilpaile leaderboardilla muita oppilaita vastaan.

Pidä streakkisi yllä

Pitkä putki tehtävien suorittamisessa kasvattaa streakkiasi.

Hanki badgeja

Suorittamalla haasteita saat badgeja.

Ei vaadi VPN-yhteyttä

Monipuoliset harjoitustehtävät tuotuna suoraan selaimeesi

Hakatemian labraympäristössä on käytetty monipuolisesti erilaisia teknologioita käyttökokemuksen optimoimiseksi. Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisimman yksinkertaisen, toimivan ja nopean käyttöliittymän tehtävän tekemiseen. Kaikki labrat on hostattu Suomessa mahdollisimman nopean yhteyden takaamiseksi.

Web-terminaali

Monesti labroissa ei tarvita kokonaista työpöytäympäristöä, vaan riittää, että pääset komentoriville. Tämän vuoksi Hakatemiassa käytetään ensisijaisesti xterm.js -pohjaista terminaalia joka toimii suoraan selaimessasi. Toisin kuin täysi etätyöpöytä, web-terminaali toimii reaaliaikaisesti myös hitaammilla yhteyksillä ja copy/paste toimii myös normaalisti.

Web-työpöytä

Joissain labroissa tarvitaan kuitenkin kokonaista työpöytäympäristöä. Tällöin käytämme WebSockettien yli tunneloitua VNC-yhteyttä, joka mahdollistaa täysin toimivan Kali Linux -työpöydän suoraan selaimessasi.

Web-kehitysympäristö

Web-kehitysympäristössä voit kirjoittaa ja ajaa koodia ja skriptejä suoraan selaimessasi. Tätä vaihtoehtoa käytetään tyypillisesti silloin, kun sinun edellytetään kirjoittavan tai muokkaavan koodia tai skriptejä suorittaaksesi tehtävän.

Suorita hyökkäyksiä ja kerää kokemuspisteitä

Miten Hakatemia toimii?

Tavallisella oppimisalustalla katsot videot, luet tekstit ja teet tehtävät. Nämä peruselementit löytyvät myös Hakatemiasta, mutta ne ovat kaikki vain valmistelua Hakatemian ytimeen, eli labraharjoituksiin. Hakatemian labroissa pääset tekemään hyökkäykset oikeita haavoittuvia kohteita vastaan ja saat tasoja, sekä kokemuspisteitä, kun saat tehtävän ratkaistua.

App screenshot
Katso video.
Monessa kurssissa tai moduulissa on video, jossa aihe käydään läpi.
Lue materiaali.
Kaikissa moduuleissa on tekstistä, kuvista, kysymyksistä ja harjoituksista koostuva, luettava materiaali.
Avaa labratehtävä.
Sinulle luodaan muutamassa sekunnissa oma palvelin, josta löydät haavoittuvan web-sovelluksen. Saat vapaasti etsiä ja hyväksikäyttää haavoittuvuuksia sovelluksesta. Tehtävästä riippuen, saat myös hyökkääjän resursseja käyttöösi, kuten selaimessa aukeavan Kali Linux -terminaalin, jossa voit esimerkiksi ajaa hyökkäystyökaluja ja vastaanottaa yhteyksiä.
Käytä työkaluja.
Hakatemia PRO -jäsenenä, saat käyttöösi myös Hakatemian työkalut, jotka helpottavat esimerkiksi haavoittuvuuksien löytämistä ja hyväksikäyttöä.
Syötä lippu Hakatemian sivulle.
Kun saat tehtävän tehtyä, saat labraympäristöstä lipun. Kun syötät lipun Hakatemian sivuille, saat kokemuspisteitä ja pääset kurssilla eteenpäin.
Nouse leaderboardilla.
Hakatemiasta löytyy leaderboardi, jossa on aina listattuna Hakatemian kymmenen menestyneintä hakkeria tasoineen ja kokemuspisteineen.

Kouluttajat

Kouluttajillamme on pitkä kokemus kyberturvallisuudesta, sekä ammatin, että harrastuneisuuden kautta.

 • Walentin Helling

  OSCP, OSCE

  Walentin on työskennellyt tietoturvan parissa jo pitkään ja kokemusta on kertynyt niin tietoturvavalvonnasta kuin murtotestauksestakin. Walentin tekee töitä päivisin ja bug bounty -ohjelmia öisin. Kukaan ei tiedä milloin Walentin nukkuu.

 • Teo Selenius

  CIPP/E, OSCP, OSCE, OSWE, CKS, AZ-500

  Teo on puuhaillut tietoturvan parissa jo pitkään. Matka alkoi harrastuksesta ja itseopiskelusta. Sittemmin Teo on työskennellyt mm. kehittäjänä, eettisenä hakkerina, sovellusturvallisuuskonsulttina, kouluttajana, yrityksen tietosuojavastaavana, tietoturvapäällikkönä ja golf-kentän kioskin hodarimyyjänä.

Jatkuvasti kasvava valikoima

Kurssi joka lähtöön

Lisäämme Hakatemiaan jatkuvasti uusia kursseja, moduuleita, labroja, harjoitusympäristöjä, haasteita sekä työkaluja. Aloita nyt, niin sinulla on kasapäin uutta opittavaa kun saat nykyisen materiaalin opittua. Hakkerista ei tule koskaan valmista, mutta kehitytään yhdessä!

Kurssia
29
Moduulia
305
Labraa
158

Hakateemikoilta kuultua

Mitä Hakatemiaa kokeilleet sanovat?

“Välillä meinasi usko loppua kun en vaan tajunnut miten pitäisi edetä lipun saamiseksi. Mutta ai, että sitä riemua, kun lippu lävähtää näytölle!”

Sales Engineer - Cyber Security

“Kurssi etenee selkeästi vaihe vaiheelta eteenpäin ja on mielenkiintoisesti tehty. Annan täyden 10.”

Asiakasneuvoja

“Hienosti kasattu sivusto, kiinnostava sisältö ja hyvä etenemistahti.”

Opiskelija