Windows - Hyökkäys ja Puolustus

4 h 55 min

Windows on kaikkialla

Windows on laajalti käytössä lukuisien yritysten ja oppilaitosten IT-ympäristössä, ja Windows-verkkoja hallitaan tyypillisesti Active Directory -toimialueen avulla.

Tällä kurssilla tutustumme Windows-käyttöjärjestelmän ja Active Directoryn turvallisuuteen sekä hyökkääjän että puolustajan näkökulmasta. Osa tehtävistä on siis hyökkäyksiä ja osa on kovennustehtäviä.

Windows on valtava!

Kurssin alue (Windows, hyökkäys ja puolustus) on aika laaja. Jos sitä lähtisi opiskelemaan teoria edellä, kurssista tulisi tylsä. Jos taas teoriaa ei ole ollenkaan, ei ole hakkerointiakaan, koska sekä hyökkäys että puolustus perustuu ymmärrykseen siitä mitä tapahtuu.

Valitsimme näistä syistä kurssin toteutustavaksi skenaario-pohjaisen lähestymistavan, jossa yhdessä kurssin osiossa käsitellään aina yksi "skenaario" johon saattaa kuulua jokunen hyökkäys, jokunen työkalu ja jokunen kovennus jolla hyökkäykseltä voidaan suojautua.

Pyritään oikeasti ymmärtämään asiat

Teoria käydään läpi pieninä palasina käytännön yhteydessä, aina vasta kun se on välttämätöntä. Asiat koitetaan ymmärtää bittitasolla, jotta voidaan välttää tällaisille kursseille valitettavan tyypillistä ilmiötä jossa oppilas tietää kokeilla psexec-hyökkäystä NTLM-tiivisteen haltuun saatuaan, mutta ei lainkaan ymmärrä mitä hyökkäys tekee ja miten se toimii (spoileri: psexec perustuu Service Control Manager RPC-rajapintaan jolla käynnistetään haluttu komento Windows-palveluna kohdepalvelimella). Kurkitaan pellin alle Wiresharkilla ja esimerkiksi Metasploitin moduulien lähdekoodia kaivamalla.

Tällä tavalla laajasta ja teoriantäyteisestä aiheesta tulee toivottavasti hauska ja helposti askel askelelta lähestyttävä.

EvilCorp odottaa

Oletko valmis murtautumaan EvilCorpin yritysverkkoon?

Kurssi ei edellytä osaamista Windows-ympäristöistä, mutta muuten perusjutut kuten Linux, tietoverkot, nmap jne. olisi hyvä olla vyön alla.Tervetuloa kurssille!

Tämä kurssi on vielä rakenteilla, skenaarioita tulee lisää.

Tämä kurssi on BETA-tilassa, kerrothan jos havaitset vinoon jääneitä bittejä.

0 %

Suositellaan ennen tätä kurssia:

hakatemia pro

Valmis ryhtymään eettiseksi hakkeriksi?
Aloita jo tänään.

Hakatemian jäsenenä saat rajoittamattoman pääsyn Hakatemian moduuleihin, harjoituksiin ja työkaluihin, sekä pääset discord-kanavalle jossa voit pyytää apua sekä ohjaajilta että muilta Hakatemian jäseniltä.