Kryptografia

Avaintenhallinta Pilvipalveluissa: AWS, GCP ja Azure

Helppo
10 min

Avaintenhallinta pilvipalveluissa

Pilvipalvelualustat, kuten Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP) ja Microsoft Azure, tarjoavat laajan valikoiman työkaluja ja palveluita avaintenhallintaan. Nämä palvelut mahdollistavat turvallisen kryptografisten avainten luomisen, hallinnan ja käytön, tukien samalla yritysten tietoturvavaatimuksia ja compliance-säädöksiä.

Amazon Web Services (AWS) - AWS Key Management Service (KMS)

AWS tarjoaa AWS Key Management Servicen (KMS), joka on hallinnoitu palvelu avaintenhallintaan. Se mahdollistaa kryptografisten avainten luomisen ja hallinnan sekä niiden käytön AWS-palveluiden ja sovellusten salaamiseen. KMS tukee sekä symmetrisiä että asymmetrisiä avaimia ja integroituu saumattomasti muihin AWS-palveluihin, tarjoten keskitetyn ratkaisun datan salaamiseen sekä hallinnollisiin ja auditointi-toimintoihin.

Ominaisuudet:

  • Avainten elinkaaren hallinta
  • Integroituu AWS CloudTrailiin, joka tarjoaa auditoinnin ja seurannan
  • Tukee asiakkaan omien avainten (CMKs) käyttöä

Google Cloud Platform (GCP) - Cloud Key Management Service

GCP:n Cloud Key Management Service (KMS) on pilvipohjainen avaintenhallintapalvelu, joka tarjoaa turvallisen ympäristön kryptografisten avainten luomiseen, hallintaan ja käyttöön. GCP KMS tukee sekä symmetrisiä että asymmetrisiä avaimia ja integroituu tiiviisti muihin Google Cloud -palveluihin, kuten Cloud Storageen ja Compute Engineen, mahdollistaen datan salaamisen ja digitaalisten allekirjoitusten käytön.

Ominaisuudet:

  • Keskitetty avaintenhallinta
  • Tukee automaattista avainten rotaatiota
  • Yksityiskohtainen käyttövaltuuksien hallinta IAM:n (Identity and Access Management) kautta

Microsoft Azure - Azure Key Vault

Azure Key Vault on Microsoftin tarjoama avaintenhallintapalvelu, joka on suunniteltu turvalliseen avainten, salasanojen, sertifikaattien ja muiden salassapidettävien tietojen tallennukseen. Key Vault auttaa vähentämään tietoturvariskejä keskittämällä salassapidettävien tietojen hallinnan ja tarjoamalla tehokkaat työkalut avainten hallintaan, mukaan lukien avainten rotaatio ja käyttöoikeuksien kontrollointi.

Ominaisuudet:

  • Yksinkertaistaa sovellusten salausta tarjoamalla yhden paikan avainten hallintaan
  • Tukee HSM:n (Hardware Security Modules) suojattuja avaimia
  • Integroituu Azure Active Directoryn kanssa käyttäjien ja sovellusten autentikointiin

Yhteenveto

Pilvipalveluiden tarjoama avaintenhallinta tarjoaa yrityksille tehokkaan ja turvallisen tavan hallita salaustaan ja tietoturvaansa pilvessä. AWS KMS, GCP KMS ja Azure Key Vault tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja integraatioita, jotka vastaavat erilaisiin liiketoiminnan ja turvallisuuden tarpeisiin. Valitsemalla oikean avaintenhallintapalvelun organisaatiot voivat parantaa tietoturvaa, yksinkertaistaa compliance-prosesseja ja suojata arkaluontoisen datan pilvessä.

hakatemia pro

Valmis ryhtymään eettiseksi hakkeriksi?
Aloita jo tänään.

Hakatemian jäsenenä saat rajoittamattoman pääsyn Hakatemian moduuleihin, harjoituksiin ja työkaluihin, sekä pääset discord-kanavalle jossa voit pyytää apua sekä ohjaajilta että muilta Hakatemian jäseniltä.