Windows tietoturvan perusteet

Server Manager

Helppo
15 min

Mikä on Server Manager?

Server Manager on Microsoft Windows Server -käyttöjärjestelmien hallintatyökalu, joka on suunniteltu auttamaan järjestelmänvalvojia asentamaan, konfiguroimaan ja hallinnoimaan palvelinrooleja ja -ominaisuuksia.

Se tarjoaa käyttöliittymän, jonka kautta voidaan hallita paikallisia ja etäpalvelimia, jotka on lisätty palvelinpooliin, ilman että järjestelmänvalvojan tarvitsee kirjautua sisään kuhunkin palvelimeen erikseen.

Server Managerin avulla voit tehdä monia hallintatehtäviä, kuten seurata palvelimen suorityskykyä, seurata palvelimen lokeja tai tarkastella suorityskykyä.

Server Managerin Käyttäminen

Server Manager käynnistyy oletusarvoisesti, kun kirjaudut sisään Windows Server -järjestelmään. Voit myös käynnistää sen manuaalisesti etsimällä sen Käynnistä-valikosta.

PowerShellin käynnistäminen palvelimella

Voit esimerkiksi valita "All Servers" näkymästä yhden palvelimen ja ajaa siellä PowerShellin.

Palvelimen tilan tarkastelu

Valitse "Local server" nii näet paikallisen (tässä tapauksessa DC1) palvelimen tilan.

Näet helposti yhdestä näkymästä tärkeiden tietoturva-konfiguraatioiden kuten palomuurin, antiviruksen ja päivitysten tilan.

hakatemia pro

Valmis ryhtymään eettiseksi hakkeriksi?
Aloita jo tänään.

Hakatemian jäsenenä saat rajoittamattoman pääsyn Hakatemian moduuleihin, harjoituksiin ja työkaluihin, sekä pääset discord-kanavalle jossa voit pyytää apua sekä ohjaajilta että muilta Hakatemian jäseniltä.